Workshop GLAS IN LOOD basis
in deze workshop leert u de beginselen van het maken van glas in lood. In 1 dag maakt u zelf een raamhanger aan de hand van een bestaand ontwerp, u werkt met rechte, geometrische vormen. Aan het einde van de dag neemt u uw eigengemaakte werkstuk mee naar huis. 
Duur: gehele dag (eventueel ook op te delen in 2 dagdelen) van ± 9.30 tot 16.30 uur
Kosten: 100,- euro incl. materialen, koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen, u kunt zelf een boterhammetje meenemen of u kunt gebruik maken van de uitstekende naastliggende horeca.


Workshop GLAS IN LOOD vervolg
deze workshop is een vervolg op de basis workshop glas in lood. U kunt kiezen uit bestaande ontwerpen. Aan de hand van dit ontwerp, maakt u een glas in lood paneeltje met vloeiende vormen. Een niet uit te meten ontwerp vergt een andere werkwijze als de geometrische vormen uit de basiscursus. Het ontwerp (op papier) dient eerst uitgeknipt te worden. Daarna tekent u de vormen op het glas en snijdt de vorm uit de losse hand. Aan het einde van de dag neemt u uw eigengemaakte werkstuk mee naar huis. 
Duur: gehele dag (eventueel ook op te delen in 2 dagdelen) van ± 9.30 tot 16.30 uur
Kosten: 100,- euro incl. materialen, koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen, u kunt zelf een boterhammetje meenemen of u kunt gebruik maken van de uitstekende naastliggende horeca.


 ***** Kado-tip!*****
wilt u een origineel kado geven? 

Denk dan eens aan 
een bon voor een workshop 
Glas in lood , Tiffany of Fusing.

************
vrij werken WORKSHOP 
Er is de mogelijkheid om onder begeleiding aan een eigen idee/ontwerp te werken. 
Tijden en prijs in overleg.


WORKSHOP Tiffany
Tiffany staat ook wel bekend onder de naam ‘lampenkap-techniek’ Kleine stukjes glas worden aan elkaar gezet d.m.v. koperfolie en soldeertin. 
Een leuke techniek die het verfijnd werken met glas mogelijk maakt. Aan de hand van een bestaand ontwerp gaat u aan de slag. Aan het einde van de dag neemt u uw eigen-gemaakte werkstukje mee naar huis. 
Duur: gehele dag (eventueel ook op te delen in 2 dagdelen) van ± 9.30 tot 17.00 uur
Kosten: 100,- euro incl. materialen, koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen, u kunt zelf een boterhammetje meenemen of u kunt gebruik maken van de uitstekende naastliggende horeca.WORKSHOP fusing (kleine objecten)
Fusing betekent samensmelten, dit doen wij met stukjes glas. Deze korte cursus vergt iets minder materiaalbehendigheid als de glas in lood en Tiffany workshop. U kunt zelf een hanger samenstellen uit verschillende glasdeeltjes, en kunt dat natuurlijk zo moeilijk maken als u zelf wilt. Laat je verrassen door de bijzondere en vaak onverwachte resultaten! We maken tijdens deze ongeveer 2,5 à 3 uur durende workshop 2 glashangers met ketting, of 2 glasobjectjes voorzien van een magneet, of een combi daarvan.
Deze workshop is toegankelijk voor iedereen, hoofdzaak is dat je niet heel precies hoeft te werken maar vooral met kleuren en vormen speelt, laat het gebeuren!
Aan het einde van de workshop neemt u uw eigengemaakte werk mee naar huis. 
Duur: ± 2,5 uur ‘s ochtends of ‘s middags. Kosten: 40,- euro inclusief materialen koffie en thee.


WORKSHOP fusing schaal
In deze workshop maakt u aan de hand van een (qua kleur vrij in te vullen) bestaand ontwerp een prachtige vierkante schaal. Het gaat in deze workshop vooral om precies werken, en met kleuren en transparantie spelen. Ook krijgt u de nodige uitleg over het stookprocedé.
Na 2x stoken (full fuse) neemt u uw eigengemaakte werk mee naar huis. 

Duur: ± 9.30 tot 15.00 uur.  
Kosten:
Vierkante schaal  ± 28 x 28 cm 110,- euro.
Vierkante schaal ± 22 x 22 cm 90,- euro. 
Dit is inclusief materialen, koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen, u kunt zelf een boterhammetje meenemen of u kunt gebruik maken van de uitstekende naastliggende horeca.


Denkt u erom dat het stoken van het object twee dagen in beslag neemt. 
Komt dit voor u niet uit, of is de vakantie dan voorbij, dan kan het object (tegen tegen aangetekende verzend- en verpakkingskosten van 12,50) opgestuurd worden.
WORKSHOP fusing waxinelichthouders
In deze workshop maakt u met stukjes gekleurd glas, twee leuke waxine-lichthouders. In deze workshop kunt u lekker met gekleurd glas stoeien, heel precies werken hoeft hierbij niet. We vergruizen stukjes glas (in eigen kleurkeuze) en brengen deze in een patroon, (door u zelf te bedenken) of gewoon willekeurig aan op een glas-plaatje. 
Na 2x stoken (tack fuse) neemt u uw eigengemaakte werk mee naar huis. 
Duur: ± 13.30 tot 16.30 uur. Kosten: 55,- euro inclusief materialen, koffie en thee. 
Denkt u erom dat het stoken van het object twee dagen in beslag neemt. 
Komt dit voor u niet uit, of is de vakantie dan voorbij, dan kunnen de objecten (tegen tegen aangetekende verzend- en verpakkingskosten van 12,50) opgestuurd worden.

Naast de ‘standaard’ workshops, zijn er  op aanvraag ook aangepaste workshops te volgen. Wilt u iets speciaals maken, neem dan even contact op.